Рятувальники спростували загрозу підтоплення через скид води Дністровською ГЕС

Рятувальники спростували загрозу підтоплення через скид води Дністровською ГЕС

Укрінформ
Рятувальники спростували загрозу підтоплення помешкань жителів Вінниччини через скид води Дністровською ГЕС, а також небезпечний рівень забруднення повітря.

Про це Головне управління ДСНС у Вінницькій області повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мережею інтернет ширяться фейкові повідомлення про забрудненість повітря та ймовірні підтоплення територій області. Наразі ситуація на Вінниччині контрольована, будь-яка загроза для населення відсутня», - йдеться у повідомленні.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області закликало мешканців області використовувати виключно перевірені джерела інформації, а не сумнівні Телеграм-канали.

Повідомлення про ймовірність підтоплення територій, прилеглих до русла річки нижче за течією від Дністровської ГЕС у Фейсбуці близько опівдня 9 лютого поширила й Могилів-Подільська міська рада.

«У результаті екстрених скидів води з Дністровської ГЕС для забезпечення її повного завантаження, рівень води в р. Дністер може досягти небезпечних відміток початкового затоплення помешкань, що прилягають до берегової смуги. За повідомленням чергової служби Дністровської ГЕС, об’єм скиду становитиме 1813 метрів кубічних за секунду», - йшлося у повідомленні.

Читайте також: В Ужгороді після паводку рятувальники розчистили опори пішохідного мосту

Згодом міськрада повідомила, що об’єм скиду води на Дністровської ГЕС знижується, і рівень води поступово спадатиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-