На Тернопільщині хочуть з’ясувати, чи законно користується спорудами Почаївської лаври УПЦ МП

На Тернопільщині хочуть з’ясувати, чи законно користується спорудами Почаївської лаври УПЦ МП

Укрінформ
На Тернопільщині за розпорядженням голови обласної ради створили робочу групу з питань правомірності використання УПЦ МП комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври. 

 Про це повідомила Тернопільська облрада, передає Укрінформ. 

«Продовжуємо позбуватися від московського впливу через українські святині. Якщо у Києво-Печерській лаврі поступово відновлюється історична справедливість, то навколо Почаївської лаври виникає чимало питань. Часто їх адресують і мені, як голові Тернопільської обласної ради, хоч це питання і знаходиться поза межами повноважень органів місцевого самоврядування. Отож, повідомляю, що у п'ятницю, 27 січня, дав розпорядження створити робочу групу з вивчення питання правомірності використання комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври», - повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Згідно з повідомленням, окрім депутатів Тернопільської обласної ради від різних фракцій, до роботи комісії залучаються представники ОВА, обласного управління Національної поліції, прокуратури, юстиції, а також управління держгеокадастру та органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Структури рпц є одним із найбільших інструментів російського впливу в Україні – В’ятрович

Зазначається, що на найближчому засіданні сесії облрада також ініціюватиме звернення про негайну передачу комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври в користування Православній Церкві України.

Як повідомлялось, наприкінці листопада співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-