У Тернополі погасили марку на честь 50-річчя діяльності підпільників з «Росохацької групи»

У Тернополі погасили марку на честь 50-річчя діяльності підпільників з «Росохацької групи»

Фото
Укрінформ
У Тернополі погасили марку, видання якої зініціювали місцеві історики-краєзнавці, до 50-річчя діяльності «Росохацької групи».

Про це повідомляє Суспільне Тернопіль, передає Укрінформ.

«У Тернополі погасили марку та конверт до 50-річчя підпільної національно-патріотичної організації «Росохацька група», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, видання марки та конверта до ювілею «Росохацької групи» зініціювали місцеві історики-краєзнавці, громадські активісти та філетелісти. Видали цей комплект накладом 100 примірників.

Зазначається, що у спецпогашенні взяв участь голова цієї групи Володимир Мармус. Він розповів, що «Росохацьку групу» створили в 1973 році на Чортківщині. До її складу ввійшли 10 місцевих жителів. Вони пропагували ідеї національно-визвольного руху, розповсюджували патріотичні листівки, вивішували українські прапори, боролися проти радянського режиму. Всі учасники групи відбули ув'язнення в політичних таборах.

Про діяльність групи зняли документальний фільм, який презентували до ювілейної дати.

Читайте також: Джонсону подарували марки із ЗСУ та Кримським мостом

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні відбулося погашення поштової марки, яка випущена з нагоди визволення міста від російських загарбників.

Фото: Суспільне Тернопіль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-