Скандальна перепустка в історичний центр Львова втратила чинність два роки тому - мерія

Скандальна перепустка в історичний центр Львова втратила чинність два роки тому - мерія

Укрінформ
З березня 2021 року у Львові діють перепустки на в’їзд у пішохідну зону центральної частини міста нового зразка, тому перепустка з відео, яке шириться у соцмережах, втратила чинність ще два роки тому, і міська рада її не видавала.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Перепустка такого типу, яку було показано на відео, вже не дійсна. Це перепустка старого зразка, яка втратила чинність два роки тому. Тому що з березня 2021 року є нові бланки перепусток, які дають можливість заїзду на площу Ринок. Тому те, що було на відео, не дає права заїзду на площу Ринок. Однак на підставі відео, яке опубліковане, ми оформили службове розслідування, і зараз з’ясовуємо, що це був за документ в ролику», – зазначила керівниця ЛКП «Ратуша-сервіс» Ірина Тихоліз.

За словами посадовиці, перепустки такого зразка, як та, що була на відео, давали право разового проїзду, і видавалася для проїзду делегацій, службової техніки, наприклад при проведенні реставраційних робіт, тощо. Вона могла діяти протягом трьох місяців, щоб не оформляти постійно разові заїзди для категорії Д. Сьогодні зразок старої перепустки можна знайти в інтернеті, натомість нових зразків у мережі немає.

Читайте також: Суд відсторонив Муратова від посади заступника голови Одеської ОВА

Тихоліз пояснила, що є три категорії перепусток на в’їзд у пішохідну зону центральної частини Львова: для мешканців, для бізнесу і для службових машин.

«На всі перепустки, які видає ЛКП «Ратуша-сервіс», подаються відповідні документи через ЦНАП. Тобто потрібно звернутися в ЦНАП та подати певний перелік документів. На сайті міської ради є розміщена інструкція, як можна отримати перепустку. Тоді ці документи потрапляють в ЛКП «Ратуша-сервіс», ми їх розглядаємо і або видаємо перепустку, або відмову», – додала посадовиця.

Для того, щоб мати змогу заїхати у центр міста, крім чинної перепустки, транспортний засіб також має бути внесений в електронну базу даних, інакше болард не пропустить авто.

Як повідомляв Укрінформ, начальника патрульної поліції Львівщини відсторонили від посади, проводиться службове розслідування через перепустку на проїзд площею Ринок, яку він подарував своїй дівчині.

Відео, через яке почато службове розслідування, опубліковане 22 січня у Фейсбуці.

Фото: Роман Балук, Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-