СБУ перекрила чотири канали втечі ухилянтів за кордон

СБУ перекрила чотири канали втечі ухилянтів за кордон

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України заблокувала ще чотири канали незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуку.

«У результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій в декількох областях України затримано організаторів нелегальних «трафіків». Вони пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху або з фальшивими документами», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що вартість таких «послуг» становила від 2 до 6 тис. доларів - залежно від терміновості виїзду та віддаленості регіону.

В Одеській області викрили схему втечі за кордон за підробленими документами. «До її організації причетні декілька місцевих жителів та громадян Молдови. Ділки вносили до закордонних паспортів своїх клієнтів фіктивні відмітки про перебування на консульському обліку в сусідній країні», - сказано в повідомленні.

На Хмельниччині викрили жителя Шепетівського району, який пропонував потенційним призовникам виїхати до ЄС під виглядом перевізників медичної гуманітарної допомоги. Для цього він підробляв листи про необхідність доставки іноземних медпрепаратів для українських військ.

Читайте також: Фіктивний шлюб для ухилянта: на Житомирщині викрили схему нелегального виїзду з країни

Крім того, у Миколаївській області ліквідували канал нелегального виїзду ухилянтів через Молдову та Румунію. Для втікачів організатори схеми виготовляли фальшиві свідоцтва про народження дітей.

А на Рівненщині затримали чоловіка, який допомагав місцевим жителям незаконно виїхати до Євросоюзу як водіям міжнародних вантажних рейсів.

Читайте також: На кордоні затримали ухилянта, який вдруге попався з фейковими документами

У межах проваджень за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон) тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники Одеського загону ліквідували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-