Маріупольці замерзають у власних квартирах без опалення та вікон

Маріупольці замерзають у власних квартирах без опалення та вікон

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі мешканці замерзають у власних квартирах в будинках без опалення та вікон. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, опублікувавши світлини квартир.

«Ось як виглядає життя в окупованому Маріуполі. Замість нових вікон маріупольці рятуються плівкою. Мешканці міста пишуть, що в будинках досі немає не лише опалення, але й вікон. І окупанти нічого не роблять. Люди самостійно закривають вікна плівкою, щоб хоч якось зігрітися. І це тоді, коли на вулиці мінусова температура. Мешканці замерзають у власних квартирах», - йдеться у повідомленні під фото.

Читайте також: У Маріуполі загарбники почали примусову паспортизацію

У міській раді підкреслили, що так загарбники продовжують геноцид мирного населення Маріуполя, у місті «повний колапс та справжній Холодомор».

Як повідомлялось, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. У пошкоджених будинках немає опалення, без електрики та газу немає змоги приготувати теплу їжу, тож населення вишиковується в черги на вулиці за порцією супу чи каші. Лікарні у місті переповнені, людям відмовляють у госпіталізації, а морги не встигають забирати тіла померлих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-