У Службі зайнятості можна здобути професію оператора дрона

У Службі зайнятості можна здобути професію оператора дрона

Укрінформ
В центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за програмою «Оператор безпілотного літального апарату (дрону)» навчається вже друга хвиля слухачів.

Про це повідомляє керівник Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За допомогою отриманого від GIZ обладнання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та Дніпропетровському центрі ПТО ДСЗ вже друга хвиля слухачів навчається за програмою «Оператор безпілотного літального апарату (дрону)», яка на сьогодні є однією з найбільш популярних», - йдеться в повідомленні.

За словами директора ДСЗ, освітній процес включає в себе не лише теорію, а й набуття практичного досвіду з вивченням технічних особливостей роботи з додатковим обладнанням.

Проєкт став можливим завдяки співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ Ukraine), яке підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Читайте також: У Раді планують скасувати мито та ПДВ на ввезення безпілотників

Крім Рівного та Дніпра, долучитися до зазначеної програми можна в Полтавському та Одеському ЦПТО ДСЗ.

За інформацією Жовтяк, здобути навички керування БПЛА може кожен охочий. Тривалість навчання - від 3 до 5 днів. Вартість 1 000-3 000 грн, для зареєстрованих безробітних – безкоштовно.

Як повідомлялося, у межах проєкту «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт залучено 3314 безробітних українців, на оплату праці яких спрямовано 18,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-