У Тернополі ліквідували ботоферму, яка поширювала кремлівські наративи

У Тернополі ліквідували ботоферму, яка поширювала кремлівські наративи

Фото, відео
Укрінформ
Кіберполіцейські спільно з оперативниками СБУ викрили ботоферму, через яку мешканець Тернополя поширював ворожий контент.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, передає Укрінформ.

"Діяльність ботоферми, яка надавала можливість реєструвати анонімні облікові записи для розповсюдження протиправного контенту, припинили правоохоронці на Тернопільщині. Організував злочинну схему та здійснював технологічне забезпечення усього процесу житель Тернополя", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що тернополянин за місцем проживання організував роботу апаратно-програмного комплексу, який використовував потужності близько 30 тисяч сім-карток для реєстрації великої кількості облікових записів.

Зазначається, що з фейкових акаунтів у соцмережах розповсюджувалася неправдива інформація та протиправний контент, зокрема на вебресурсах, заборонених на території України. Дописи й коментарі містили прокремлівські наративи, виправдання окупації українських територій, пропаганду війни, дискредитували захисників України та представників органів влади.

Під час обшуку вилучено близько 30 тисяч сім-карток, 29 GSM-шлюзів, а також комп’ютерну техніку, яка підтримувала цілодобову роботу комплексу.

Читайте також: СБУ ліквідувала ворожу ботоферму, що створювала 500 фейкових акаунтів на день

Розпочато провадження за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу України (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Фото: tp.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-