У Маріуполі люди зустріли свята без опалення, газу та світла

У Маріуполі люди зустріли свята без опалення, газу та світла

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі люди зустріли новорічні свята без опалення, газу та світла, багато хто з розбитими вікнами. Замість святкових столів приходили на роздачу по гарячу кашу.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідне відео з міста.

«Жителі міста пишуть, що у будинках досі немає не лише опалення, але й газу, води та електрики. До цього додається відсутність вікон. Люди замерзають та потрапляють до лікарні з пневмонією. А умов для нормального лікування досі немає», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, жителі скаржаться, що окупаційна «влада» ніяк не реагує на їх звернення про допомогу. Зокрема, жителі по вулиці Сеченова, 92 та 60 заявляють, що ніхто не реагує на їхні запити, і вони замерзають у власних квартирах.

«А щоб поїсти у новорічні свята люди приходять за гарячею кашею. Адже можливостей купити продукти у людей просто немає. Так окупанти продовжують геноцид мирного населення Маріуполя», - підкреслили у міськраді.

Читайте також: У Маріуполі загарбники демонтували 50 багатоповерхівок

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони перебувають розбитих будинках, у підвалах, дехто живе у наметах.

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-