За час окупації Херсону росіяни скоїли понад 4,4 тисячі злочинів - поліція

За час окупації Херсону росіяни скоїли понад 4,4 тисячі злочинів - поліція

Укрінформ
За період захоплення росією Херсону поліцейські задокументували понад 4,4 тисячі злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, з яких понад 3,6 тисяч кримінальних проваджень було відкрито щодо порушення законів та звичаїв війни.

Про це йдеться у відповіді Головного слідчого управління Нацполіції України (ГСУ НПУ) на інформаційний запит Укрінформу.

«За наявною інформацією, з 01.03.2022 по 11.11.2022 слідчими підрозділами ГУНП у Херсонській області задокументовано понад 4, 4 тисячі злочинів проти миру, безпеки людства та правопорядку. З них за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни – ред.) розпочато понад 3, 6 тис. кримінальних проваджень», - уточнили у НПУ.

Читайте також: Поліція просить не використовувати піротехніку на свята — діє заборона

У поліції додали, що з цих понад 4, 4 тисячі справ за статтею 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) було відкрито близько 531 кримінального провадження: за статтями 111 (Державна зрада), 111-1 (Колабораційна діяльність) ККУ було відкрито понад 240 кримінальних проваджень.

Зазначається, що з цієї кількості відкритих справ одна була розпочата за статтею 113 ККУ (Диверсія).

«У ході досудового розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії слідчими ГУНП в Херсонській області 9 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, з яких 3 особи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - поінформували у відомстві.

Читайте також: Загарбники за добу сім разів обстріляли Херсон - поцілили у склади та багатоповерхівки

Окремо у ГСУ НПУ уточнили, що відповідно до статті 216 КПКУ ці статті ККУ, про які зазначалося у відповіді Головного слідчого управління, підслідні слідчим органам безпеки України. У зв’язку з цим у понад 3, 6 тис. кримінальних провадженнях підслідність було змінено. Їхнє подальше досудове розслідування було доручено органам безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна війна з росією. На початку березня Сили оборони України втратили контроль над обласним центром Херсонської області.

Звільнили ж Херсон та правобережну частину Херсонської області українські війська 11 листопада.

Правоохоронці відкрили низку кримінальних проваджень щодо злочинів росіян у Херсонській області упродовж цього періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-