На блокпосту у Василівці загарбники змушують людей йти пішки понад 10 кілометрів

На блокпосту у Василівці загарбники змушують людей йти пішки понад 10 кілометрів

Укрінформ
У Василівці Запорізької області на блокпосту окупанти пропонують людям, які хочуть виїхати з окупованих територій, йти пішки 10 - 15 км.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"На цьому тижні вони (окупанти - ред.) повністю заблокували виїзд, рашисти жодної людини не пропустили. Сьогодні зранку нові правила анонсували: якщо пішки, то можна проходити, але має бути причина. 4-5 км треба йти пішки до сірої зони, потім 10 км сірої зони. Тобто 10 - 15 км треба йти пішки, але як це насправді буде виглядати, поки невідомо", - сказав він.

За словами Федорова, евакуація стає вкрай складною. Якщо пробувати виїхати не через Василівку, а іншими дорогами, то окупаційні прикордонники не випускають мешканців з тимчасово окупованих територій. Близько 80% людей, які намагаються виїхати, не випускають, при цьому не називаючи причини.

Читайте також: На блокпостах від Мелітополя до Василівки стоять кадирівці - мер

Мер додав, що окупанти вимагають, щоб люди брали в комендатурі перепустки, але, за його словами, наявність перепустки не дає права на виїзд. Наразі правил для виїзду немає.

Як повідомляв Укрінформ, через пропускний пункт у Василівці на Запоріжжі з тимчасово окупованих територій за весь час виїхали близько 300 тисяч людей, але наразі російські загарбники не випускають через нього практично нікого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-