Допомагав фсб тікати на лівий берег Дніпра: у  Херсоні затримали зрадника

Допомагав фсб тікати на лівий берег Дніпра: у Херсоні затримали зрадника

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ затримали в деокупованому Херсоні зрадника, який співпрацював з ворогом та допомагав співробітнткам фсб втікати на катерах на лівий берег Дніпра. За співпрацю з ворогом йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки викрила ще одного посібника окупантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Ним виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів, який допомагав загарбникам втікати від контрнаступу Сил оборони на південному напрямку. Для цього він добровільно передав у розпорядження агресора шість плавзасобів, кожен з яких розрахований на 30 пасажирських місць. Саме на цих катерах на лівий берег Дніпра «евакуйовувались» кадрові співробітники фсб і ще декілька підрозділів окупаційних угруповань рф”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, ворог залучив плавзасоби для примусового вивезення частини місцевих жителів до тимчасово окупованих районів Херсонщини.

За даними слідства, до широкомасштабного вторгнення цей чоловік влаштовував морські екскурсії в районі Залізного порту. Після тимчасового захоплення регіону він «перереєстрував» власний бізнес на користь країни-агресора і уклав відповідний «договір» з окупаційною адміністрацією.

Читайте також: У Херсоні росіяни на звалищі спалювали своїх загиблих - The Guardian

За інформацією пресслужби, після звільнення обласного центру зловмисник намагався переховуватись у місті. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада СБУ встановила місцезнаходження і затримала ще одного ворожого коригувальника у ході контрдиверсійних заходів у звільнених районах сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-