Доходи громад Кіровоградської області зросли на 15% – U-LEAD

Доходи громад Кіровоградської області зросли на 15% – U-LEAD

Укрінформ
За січень-вересень 2022 року до загального фонду бюджетів територіальних громад Кіровоградщини надійшло близько 4,9 млрд грн, що на 15% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це Укрінформу повідомили у Регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Кіровоградській області.

Зазначають, що левову частку загальних доходів громад у 4,9 млрд грн за січень-вересень становить надходження від сплати податку на доходи фізичних осіб – це 3,22 млрд грн або 65%. Друге місце серед власних надходжень загального фонду місцевих бюджетів територіальних громад займає сплата земельного податку/орендної плати за землю – це 729,3 млн грн або 14,8%. Надходження від сплати єдиного податку за 9 місяців становлять 615,4 млн грн (12,5%).

“Порівняно з минулим роком доходи територіальних громад Кіровоградської області загалом збільшилися на 15,2% або на 649,1 млн грн, в тому числі по ПДФО на 25,7% або на 657,0 млн грн, по єдиному податку на 7,4% або на 42,6 млн грн, а от по сплаті за землю/орендної плати за землю відбулося зменшення надходжень на 6,4% або на 50,0 млн грн”, - розповіла радниця з питань місцевих фінансів та управління регіонального офісу Олена Савченко.

Читайте також: Українські громади отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету - U-LEAD

Лідерами за надходженнями податку на доходи фізичних осіб за період січень – вересень 2022 року серед міських територіальних громад Кіровоградщини є громада міста Кропивницький (1245,2 млн грн), Олександрійська територіальна громада (244,02 млн грн), Знам’янська територіальна громада (153,32 млн грн). Серед селищних територіальних громад на першому місці – Олександрівська громада (102,3 млн грн), на другому – Петрівська громада (80,43 млн грн), на третьому місці – Голованівська громада (69,37 млн грн). А серед сільських територіальних громад на першому місці – Cуботцівська громада (47,07 млн грн), на другому – Аджамська громада (43,67 млн грн), на третьому – Соколівська громада (39,07 млн грн).

Також зазначають, що найбільший темп росту дохідної частини порівняно з минулим роком за аналогічний період січень - вересень має Аджамська сільська територіальна громада (227,6%) а найменший темп росту зафіксовано по Надлацькій сільській територіальній громаді ( 83,8%).

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації і під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС в рамках ініціативи "Мости довіри", що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів. Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року програма надала 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-