На Буковині затримали ворожого агітатора, який готував фейки для токшоу соловйова

На Буковині затримали ворожого агітатора, який готував фейки для токшоу соловйова

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці СБУ викрили на Буковині ворожого інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про ситуацію в регіоні та дискредитував Сили оборони України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисник публікував дописи в забороненій соцмережі «вконтакте» про нібито загострення суспільно-політичної ситуації на заході України через війну з рф.

«Також він «розганяв» брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій. Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що фігурант допомагав соловйову формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і токшоу на телеканалі «россия 1». За це він сподівався отримати громадянство рф та оселитися в одному з населених пунктів Підмосков’я.

За даними слідства, зловмисником виявився житель Чернівецької області, який раніше займався адвокатською практикою. Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки загарбників, а також виправдовував їхні воєнні злочини.

Читайте також: СБУ викрила мережу агітаторів, яка зі Львова працювала на «лнр»

Таким чином чоловік потрапив у поле зору діячів кремлівських інформресурсів і розпочав з ними співпрацювати на шкоду державній безпеці України. Для спілкування з ними використовував месенджери та анонімні Телеграм-канали країни-агресора.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді правоохоронці викрили громадянина російської федерації, який здійснював підготовку силового захоплення влади в Україні, зловмиснику оголошена підозра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-