Виїхати із захоплених територій можна трьома шляхами – мер Мелітополя

Виїхати із захоплених територій можна трьома шляхами – мер Мелітополя

Укрінформ
Виїхати з тимчасово окупованих територій України на сьогодні можна трьома шляхами.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Через Крим, потім у Грузію або європейські країни. Дорога займає приблизно 5 діб, але величезна кількість мешканців окупованих територій використовує саме цей шлях як основний. Інший шлях - через “днр” (Маріуполь - Новоазовськ), але він надскладний ментально. Там є фільтрація, там є “днрівці”. Він і найнебезпечніший. Тож маємо три шляхи: найпопулярнішим є Крим, другий — Василівка, а найнебезпечнішим є третій - Новоазовськ", - сказав він.

Також Федоров сказав, що у місті, за його підрахунками, залишається менш ніж 50% (не більше ніж 50 - 60 тисяч) мелітопольців.

"Але ж приїхало дуже багато людей - з Маріуполя, Донецької, Херсонської областей. Приїхала і величезна кількість рашистів з різних регіонів, бо ми розуміємо, що наш регіон є комфортним для проживання. Окупанти викрадають квартири. Всі мої домівки вже зайняті. Але я про це не думаю. Квартири моїх друзів, рідних, близьких також зайняті", - додав Федоров.

За його словами, Балицький з 2014 року організовував провокації на 9 Травня, маніпулював чутливими для суспільства подіями.

"Ми написали величезну кількість заяв на Балицького до силових структур. Коли ми з ним зустрілись на 3-й чи 4-й день окупації, стало ясно, що він боїться, але буде (гауляйтером)", - сказав міський голова Мелітополя.

За його словами, після перемоги всі колаборанти і зрадники мають бути покарати.

Читайте також: У Мелітополі на захопленому загарбниками заводі стався вибух

Раніше повідомлялось, що на виїзд через Василівку сьогодні чекають близько 1000 людей. За минулу добу евакуювались з тимчасово окупованих територій лише 165 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-