СБУ затримала російського агента, який готував вибухи на одеській залізниці

СБУ затримала російського агента, який готував вибухи на одеській залізниці

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала диверсанта російської воєнної розвідки, який готував вибухи на одеській залізниці.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Контррозвідка Служби безпеки запобігла серії диверсій на об’єктах залізничної інфраструктури на півдні України. В результаті багатоетапної спецоперації в Одеській області затримали агента гу гш зс рф.

"Встановлено, що він збирав розвіддані про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці. Отриману інформацію планував передати воєнній розвідці рф для підготовки вибухів на основних логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку", - заявили в СБУ.

Для виконання завдання зловмисник встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток.

Для конспірації російський агент постійно змінював зовнішність і канали зв’язку з російським куратором. Також він використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема паспорт громадянина України.

"Співробітники СБУ своєчасно встановили місце перебування зловмисника, задокументували злочинні дії і затримали його під час налаштування пристрою дистанційного спостереження за маршрутом залізничного транспорту", - наголосили у спецслужбі.

Читайте також: СБУ провела обшуки у керівництва упц мп на Кіровоградщині

Правоохоронці вилучили в нього вибухові речовини та боєприпаси, зокрема 11 тротилових шашок вагою майже 3 кг, детонатори, підривач та протитанкову міну, повідомив Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури агенту повідомили про підозру у державній зраді та незаконному поводженні з вибуховими речовинами та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також: Прикордонники знищили групу диверсантів на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, співробітники СБУ провели обшуки в керівництва та представників Кіровоградської єпархії Української православної церкви московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-