На Херсонщині росіяни укріплюються на лівому березі Дніпра, місцевих виселяють

На Херсонщині росіяни укріплюються на лівому березі Дніпра, місцевих виселяють

Укрінформ
У Херсонській області росіяни почали проводити масову евакуацію людей в містах та селищах на лівому березі Дніпра для створення тут фортифікаційних споруд та розміщення військових частин.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформрозповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Здебільшого людей так само починають виселяти із міст та сіл, які знаходяться на лівому березі неподалік Дніпра. Такі сигнали йдуть із Каховки, з Нової Каховки, з Козачих Лагерів, з Голої Пристані і з Олешок. Якщо казати про Нову Каховку, то частину людей відправили на Арабатську Стрілку, розселили по санаторіях, але сказали, що проживання платне. Люди зараз не розуміють, що їм робити, тому що фінансова ситуація дуже критична», - сказав Хлань.

Він зазначив, що більша частина людей, які евакуювалися на лівобережжя, там і залишилися, а не виїхали до росії.

«Якщо окупанти кажуть, що 30 тисяч людей вивезли до росії, то це чергова брехня окупантів. За нашими підрахунками, вони вивезли не більше 5-6 тисяч. А та частина людей, яка з окупантами виїхала в росію, їх вивезли в Краснодарський край. Про обіцяні росіянами житлові сертифікати вже мова і не йде, людей розселили в таборах для біженців і вже зараз вони починають шукати шляхи, як повернутися назад», - додав Хлань.

Депутат розповів, що зі слів місцевого населення, по всьому лівому берегу Дніпра російські військові облаштовують фортифікаційні споруди, копають цілодобово, роблять бліндажі, закопують техніку. Повідомляють із села Таврійське, яке знаходиться в Голопристанському районі, що окупанти зайшли у невелике село Чулаківка і сказали, що людям треба звідти виселитися, бо тут буде розташовуватися велика військова частина і приїде багато важкої техніки. І якщо вони зараз самі не поїдуть, то їх висилять примусово.

Читайте також: За добу ЗСУ ліквідували ще 620 російських загарбників

«Такі сигнали ідуть і по інших селах лівобережної Херсонщини», - наголосив Хлань.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ продовжують нищити ворога на півдні - артилерія в населеному пункті Нововодяне знищила склад боєприпасів, до 5 вантажівок з боєкомплектом та 3 гармати Д-30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-