До Святогірська і Лимана підвели електрику

До Святогірська і Лимана підвели електрику

Укрінформ
На деокупованих територіях Донеччини йде підготовка до зимового періоду: до Святогірська і Лимана підведено електрику, у 15 територіальних громадах повністю відновлено газопостачання.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

“Зараз електроенергія вже підведена до Святогірська і Лимана, працюємо над відновленням внутрішніх мереж”, - сказав очільник ОВА.

Він додав, що в області триває підготовка до осінньо-зимового періоду, газопостачання повністю відновлено в 15 тергромадах області, в 10 громадах — відновлено в об’єктах критичної інфраструктури і в соціальних об’єктах, в 10 громадах неможливо відновити через постійні бойові дії. Так само на деокупованих територіях відновлено і діяльність органів влади.

Кириленко також вкотре підтвердив, що найбільш важким на Донеччині залишається Бахмутський напрямок фронту, ворог не полишає спроб зайти в Бахмут, але ці спроби невдалі, армія рф зазнає втрат, відступає. ЗСУ тримають ситуацію під контролем, попри постійні обстріли.

Читайте також: На деокупованих територіях Донеччини будують фортифікаційні споруди – керівник ОВА

Як повідомлялося, на початку жовтня Збройні сили України звільнили Святогірську та Лиманську громади від російських загарбників. На деокупованих територіях зафіксували, що ворог зруйнував інфраструктуру на 80%. Також у цих громадах зруйновано або пошкоджено 90% житла.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-