Повітряні сили на Полтавщини поповнились зенітним ракетним полком

Повітряні сили на Полтавщини поповнились зенітним ракетним полком

Укрінформ
На Полтавщині сформований новий зенітний ракетний полк, який діятиме на східному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомило Повітряне командування «Схід».

«Сьогодні, 25 жовтня, почалась історія зенітного ракетного полку повітряного командування «Схід», що сформований на Полтавщині. Рішення про формування нової бойової одиниці прийнято, виходячи з ефективності вирішення бойових задач з прикриття угруповань військ, об'єктів критичної інфраструктури, адміністративно-промислових центрів та інших важливих державних об’єктів східного регіону України», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що формування військової частини проходить в непростих умовах бойових дій. Поки полк виконує завдання з прикриття повітряного простору та доукомплектування та злагодження підрозділів, безцінною є допомога громади в налагодженні побуту військовослужбовців.

Читайте також: рф втратила на війні в Україні понад 25% бойових гелікоптерів Ка-52 – розвідка Британії

«Усвідомлюючи важливість формування полку, пліч-о-пліч з військовими до справи відновлення військової інфраструктури оперативно долучились представники Полтавської обласної військової адміністрації, місцевих органів самоврядування, представники інших силових структур, підприємства Полтавщини, волонтери та духовенство краю», - наголошується в дописі.

Підрозділи, що увійшли до складу полку, вже мають багату історію перемог у протиповітряних боях, під час яких неодноразово продемонстровано високу професійну майстерність, відповідальність та витримку.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України витіснили російських військових з населених пунктів Кармазинівка, М’ясожарівка і Невське Луганської області та Новосадове Донецької.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-