На Одещині «накрили» виробництво канабісу з багатомільйонним оборотом

На Одещині «накрили» виробництво канабісу з багатомільйонним оборотом

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань під час спецоперації в Одеській області поклало край діяльності угруповання, яке налагодило масштабний наркобізнес.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Працівники ДБР спільно зі співробітниками Управління по боротьбі з наркозлочинністю Нацполіції в Одеській області викрили та ліквідували велике виробництво наркотиків з міжрегіональними каналами збуту.

"Наркобізнес організував житель Одещини, залучивши до справи ще десятьох місцевих жителів. Ділки організували повний цикл від вирощування до продажу: вирощували коноплі у своїх підпільних теплицях, обробляли та пакували товар. Зловмисники шукали клієнтів через інтернет по різних регіонах України, у тому числі - в прифронтових районах. У "бізнесменів" був навіть свій бухгалтер, який вів "чорну" бухгалтерію", - ідеться у повідомленні.

На Одещині викрили угруповання наркоділків / Фото: dbr.gov.ua

Наркотики збували здебільшого через поштові відправлення.

У ході спецоперації правоохоронці виявили та затримали усіх учасників угруповання. Під час обшуків за місцем проживання були вилучено понад 13 кг канабісу та сотні кущів конопель, зброю, гроші та інші докази злочинної діяльності.

За цінами "чорного ринку" вартість лише підготовлених до відправки пакетів з наркотиками перевищує 3 млн гривень. Повна вартість вилученого ще встановлюється.

Читайте також: Нелегальна лабораторія на Буковині у промислових масштабах виготовляла наркотики

У межах досудового розслідування з'ясовується причетність правоохоронців до прикриття цієї злочинної діяльності.

Членам угрупування повідомлено про підозру у незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ст. 307 Кримінального кодексу України). Санкція передбачає позбавлення волі до 10 років.

Читайте також: На Житомирщині оголосили підозру організаторам «промислового» виробництво канабісу

Як повідомляв Укрінформ, у Закарпатській області правоохоронці викрили двох місцевих жителів на вирощуванні конопель на 18 мільйонів гривень з метою контрабанди до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-