На Херсонщині загарбники під виглядом «евакуації» проводять фактично депортацію - Хлань

На Херсонщині загарбники під виглядом «евакуації» проводять фактично депортацію - Хлань

Укрінформ
На Херсонщині загарбники під виглядом «евакуації» фактично проводять депортацію місцевого населення і створюють пропагандистську картинку.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Вчора звечора почалося нагнітання ситуації… Вчора ввечері з’явилася інформація про масову евакуацію. Ми всі розуміємо, що це евакуація – депортація і мета її – створити таку своєрідну паніку у Херсоні. Вночі почали приходити повідомлення до людей, які знаходилися в окупованому Херсоні щодо евакуації, яка мала початися сьогодні: о 7 ранку прибути в район річпорта», - каже Хлань.

Він додав, що, насправді о 7 ранку вороги не починали цю так звану «евакуацію» -депортацію катерами, а чекали, коли збереться кількість людей, яку можна буде показати у пропагандистських роликах. Також Хлань звернув увагу, що колаборанти заявили про намір «евакуювати» 50-60 тисяч людей, проте сьогодні з заяв, які вони робили, стало відомо, що на лівому березі Дніпра чекають автобуси, розраховані на тисячу людей.

За його словами, те, що відбувається – це нагнітання паніки і створення пропагандистської картинки.

Читайте також: ЗСУ не обстрілюють українські міста - Єрмак спростував фейки росіян щодо Херсона

Хлань додав, що так звані «державні установи» самопроголошеної влади загарбники вже вивезли. Депутат облради припускає, що новою «столицею» для колаборантів на Херсонщині стане Генічеськ.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог ввімкнув режим максимальної пропаганди ідей «евакуації» населення з правого на лівий берег Дніпра, це свідчить, що він прийняв для себе факт, що область військові рф вже не утримають.

Раніше перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський закликав голів ОСББ та медиків на тимчасово загарбаній армією рф частині Херсонщини перевірити наявні укриття й підготувати їх до можливого прийому людей, лікарні в Херсоні — до роботи у посиленому режимі. Також депутат Херсонської облради Сергій Хлань заявляв, що жителям Херсонщини потрібні чіткі інструкції, як діяти, якщо ворог вдасться до провокації та завдасть удару по дамбі Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-