росіяни готують депортацію жителів Херсона

росіяни готують депортацію жителів Херсона

Укрінформ
Загарбники хочуть заселити Херсон військовими і зрадниками, щоб місто перетворилося на форпост "руського міра" 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі написав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Новий прояв геноциду на окупованих територіях. Рашисти готують примусову депортацію цілого міста. Поки що добровільно-примусово і нібито, щоб убезпечити людей від бойових дій", - ідеться в дописі.

Федоров стверджує, що загарбники хочуть заселити місто військовими і зрадниками, щоб Херсон перетворився на форпост "руського міра" на півдні України.

"Великі плани в окупантів і на Мелітополь. Але вони вже прорахувалися. Бо і Херсон, і Мелітополь, і всі міста і містечка на тимчасово окупованій території - це Україна", - наголосив Федоров.

Читайте також: На Херсонщині загарбники кличуть на «відпочинок» у росію родини з дітьми

Тим часом із заявою про евакуацію населення частини Херсонської області на правий берег Дніпра виступив гауляйтер Володимир Сальдо.

"Існує безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку із запланованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС та скидання води з каскаду електростанцій вище за течією Дніпра. Я оголошую про добровільне переміщення та виїзд для жителів Бериславського, Білозерського, Олександрівського та Снігурівського районів», - йдеться у відеозверненні Сальдо.

Як повідомлялося, новий командувач російських військ в Україні генерал сергій суровікін охарактеризував ситуацію на Херсонщині як «дуже складну»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-