Українці не піддаються на заклики росіян «евакуюватися» з Херсонщини – Гуменюк

Українці не піддаються на заклики росіян «евакуюватися» з Херсонщини – Гуменюк

Укрінформ
Окупаційна влада закликає мешканців тимчасово окупованої Херсонщини до евакуації. Водночас українські громадяни евакуюватись не збираються.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Вони (окупаційна влада - ред.) говорять якраз про те, що вони готуються рятувати свої життя. Тому що це інформаційна хвиля, звісно, це створення ефекту, що вони проявляють турботу про цивільне населення, начебто намагаються вплинути на людей і пояснити, що для них є загроза від ЗСУ або Сил оборони України. Але люди на це не піддаються, зокрема, на ті самі заклики про евакуацію абсолютно не було реакції місцевого населення, і ніхто евакуюватися не збирається. Люди знають, що їм робити, де знаходитись і як правильно передавати координати ворога, потім позбавляючи свої гаджети від цієї інформації для того, щоб не бути впійманими на гарячому», - розповіла Гуменюк.

Читайте також: Вже можна доїхати майже до всіх звільнених населених пунктів Херсонщини - Хлань

Вона також запевнила, що українська влада потужно співпрацює з місцевим населенням.

«Співпраця з місцевим населенням в нас потужна, а колаборанти хай вшиваються», - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, українська війська продовжують просуватися вперед на півдні, російські військові відчувають тиск ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-