Медики, які працюють на захоплених територіях, отримують зарплату - МОЗ

Медики, які працюють на захоплених територіях, отримують зарплату - МОЗ

Укрінформ
Медичні робітники, які працюють на тимчасово захоплених територіях, продовжують отримувати українську заробітну плату.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко, повідомляє МОЗ.

“Навіть перебуваючи в тимчасовій окупації, наші лікарні продовжують працювати. З початком повномасштабної війни ми змінили підхід до фінансування таких лікарень. Медзакладам, які працюють в окупації, щомісяця перераховується 1/12 обсягу річного фінансування. Після деокупації Харківщини ми побачили, що цей підхід спрацював дуже ефективно, оскільки навіть під час окупації медзаклади мали кошти для виплат заробітної плати медпрацівникам”, - повідомив Яременко.

Читайте також: У МОЗ верифікували понад 200 пошкоджених медзакладів на Харківщині

Він також додав, що з початку року середня зарплата лікаря в Україні зросла на 30% та наразі становить понад 24 000 грн. Зарплата медичної сестри зросла до понад 16 000 грн.

Водночас медичні заклади, які не можуть забезпечити виплату базової заробітної плати лікарям та медичним сестрам власним коштом, отримують пакет дофінансування від Національної служби здоров’я України.

Читайте також: У МОЗ опублікували поради для жителів звільнених територій

Він додав, що ситуація з медичною допомогою на територіях, які тимчасово захопила росія, залишається складною. Понад пів року ворог блокує гуманітарні конвої з критично важливими ліками та медикаментами. МОЗ систематично звертається до міжнародних гуманітарних організацій із проханням розблокувати гуманітарні коридори та дати можливість доставити на ці території життєво необхідні медикаменти.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня в Міністерстві охорони здоров'я поінформували, що із 24 лютого росіяни зруйнували 127 і пошкодили 826 медичних закладів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-