Удар по Кривому Рогу: внаслідок підтоплення постраждали 170 домогосподарств

Удар по Кривому Рогу: внаслідок підтоплення постраждали 170 домогосподарств

Укрінформ
У Кривому Розі уже тиждень цілодобово працюють над ліквідацією наслідків російських ракетних ударів по гідротехнічних спорудах, рівень води в ріці Інгулець - в межах норми.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Уже тиждень тривають цілодобові відновлювальні роботи на гідротехнічних спорудах, які постраждали внаслідок терористичних ракетних атак окупантів. На сьогодні ситуація повністю стабілізована. Рівень води в річці Інгулець в межах допустимих норм, якість питної води по місту відповідає нормам", - зазначив начальник ВА.

Він нагадав, що триває прийом заявок від криворіжців, чиї домоволодіння постраждали від підтоплення, на отримання матеріальної допомоги. За остаточними результатами обстеження, від підтоплення в тій чи іншій мірі постраждало 170 домогосподарств. На сьогодні прийнято 90 заявок на надання матеріальної допомоги від міста, а через додаток «Дія» оформлено 75 заявок на отримання допомоги від держави.

"Що стосується допомоги від міста, то ті домогосподарства, де постраждали житлові приміщення, отримають допомогу в розмірі чотирьох середніх прожиткових мінімумів - це 10 032 гривні. Де постраждали підвальні або нежитлові приміщення, отримають допомогу в розмірі одного прожиткового мінімуму – це 2 508 гривень. Містом вже виділено фінансовий ресурс для забезпечення таких виплат. Хочу сказати, щоб усі розуміли – законодавчо цих виплат немає. Відповідно до законодавства компенсація надається державою після війни. Але ми розуміємо, як людям важко, і надаємо допомогу зараз з міського бюджету. А потім ще надасть держава, якщо ви оформите документи через «Дію», - пояснив Вілкул.

Читайте також: У Кривому Розі ліквідували підтоплення будинків, дамбу ремонтують - ОП

Він також зазначив, що сьогодні вдень у Криворізькому районі війська рф обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади. Обійшлося без втрат та руйнувань.

Як повідомляв Укрінформ, 14 і 15 вересня авіація росії завдавала ударів крилатими ракетами "Кинджал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри, сталися підтоплення домогосподарств, проводилася евакуація жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-