Полковнику росгвардії оголосили підозру за жорстоке поводження з полоненими на Херсонщині

Полковнику росгвардії оголосили підозру за жорстоке поводження з полоненими на Херсонщині

Укрінформ
Полковнику національної гвардії росії заочно оголошена підозра за жорстоке поводження з військовополоненими в Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру заступнику начальника управління Федеральної служби військ національної гвардії рф по Ростовській області полковнику поліції у жорстокому поводженні з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру двом «міністрам» Криму

За даними слідства, з березня цього року на тимчасово захоплених територіях Херсонської області фігурант здійснює керівництво військовослужбовцями росгвардії та представниками незаконних збройних формувань російської федерації.

Зокрема, у квітні за вказівкою підозрюваного загарбники застосували фізичні й психологічні тортури до двох затриманих місцевих жителів з метою отримання від них інформації про причетність до Збройних сил України, місця знаходження українських захисників та сил оборони.

Встановлено, що протягом декількох днів цивільних утримували в захопленій адміністративній будівлі Головного управління Національної поліції в Херсонській області, а також у місцевому слідчому ізоляторі, де потерпілих систематично били кийками, погрожували розправою й застосовували електричний струм.

Читайте також: СБУ викрила вісьмох посадовців з Луганщини, які перейшли на бік ворога

Також російські військові намагалися схилити полонених до співпраці, пропонуючи їм посади в псевдоправоохоронних органах.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру російському військовому, який розстріляв автомобіль із родиною мирних жителів у селі Крупичполе Прилуцького району Чернігівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-