У визволених районах  Харківщини вже зареєстрували майже 300 воєнних злочинів

У визволених районах Харківщини вже зареєстрували майже 300 воєнних злочинів

Укрінформ
На визволених територіях Харківщини зареєстровано 292 воєнні злочини, скоєні росіянами, водночас триває виявлення осіб, які можуть бути причетними до співпраці з ворогом.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми щільно працюємо з населенням на звільнених територіях. Люди охоче дають нам свідчення про те, як хто поводився, хто давав команди, хто чинив тортури. Поліцейські безпосередньо долучаються до фіксації воєнних злочинів і злочинів проти людяності. Станом на зараз зареєстровано 292 воєнних злочини на території Харківщини. І переважна частка з них - щодо порушення законів і звичаїв війни", - сказав Єнін.

Також він зауважив, що у звільнених населених пунктах встановлюються фільтраційні пункти з метою виявлення диверсійно-розвідувальних груп та осіб, які можуть бути причетними до співпраці з ворогом і колабораційної діяльності.

Читайте також: Під час окупації Балаклії загарбники задушили у катівні юриста агропідприємства - поліція

"Усі, хто вчиняв злочини, рано чи пізно будуть притягнуті до відповідальності. Ми здобуваємо свідчення про осіб, які співпрацювали з ворогом. Отримуємо доступ до документів так званої митної, податкової служби окупаційної влади, там де прізвище за прізвищем виписані всі ті, хто співпрацював з ворогом, виконував організаційно-розпорядчі функції окупаційної адміністрації", - додав заступник міністра.

Він наголосив, що притягнення колаборантів до кримінальної відповідальності відбуватиметься, як з використанням національної, так і міжнародних судових юрисдикцій.

Читайте також: На Харківщині прокуратура повідомила про підозру колаборанту - «начальнику слідчого відділу»

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби під Ізюмом ексгумовано ще 52 тіла загиблих, багато з них - з ознаками насильницької смерті: зламаними ребрами, проламаними головами тощо.

Фото: Поліція Харківщини, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-