Окупований Херсон відзначає День міста, поки - в соцмережах

Окупований Херсон відзначає День міста, поки - в соцмережах

Укрінформ
17 вересня Херсон відзначає 244 роки зі дня заснування. 

Окупованих, але нескорених містян у Телеграмі привітав голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні Херсон відзначає 244-у річницю заснування. В мирний час – це місце сонця, а сьогодні – місто нескорених людей, які не бояться дивитися в очі ворогу і нагадувати, що Херсон – це Україна», - сказав голова ОВА у своєму зверненні.

Читайте також: Херсонці провели акцію на Майдані Незалежності

Янушевич подякував херсонцям за мужність і висловив упевненість, що наступний, ювілейний, день народження Херсон святкуватиме звільненим від окупантів.

Т.в.о. Херсонського міського голови Галина Лугова переконана, що навіть у такі складні часи День міста – це ще один привід підтримати один одного.

“Зараз єднання та згуртованість – важливі як ніколи. Не розбрат, а згуртованість”, – наголосила Лугова, інформує сайт міської ради.

Лугова нагадала, що у рамках святкування щороку проходила традиційна регата, присвячена пам’яті Маріуша Заруського, на яку приїздили друзі-поляки. Цього року, через вторгнення Росії в Україну, змагання відбулись у липні неподалік польського міста Ґданськ — у невеличкому мальовничому курортному селищі Рева, у затоці Балтійського моря. У змаганнях взяли участь 25 яхт.

Читайте також: На Херсонщині поліція фіксує воєнні злочини російської армії, зокрема, викрадення людей

«Так польські друзі підтримали Херсон і всю Україну у боротьбі з агресором», - підкреслила чиновниця.

Організатори регати в Польщі — Інститут національної пам’яті та ґміна Косаково — також підкреслили, що віддають шану пам’яті піонера польського вітрильного та морського виховання, альпінізму та лижного спорту, бригадного генерала Війська Польського, капітана розвідувального вітрильника Zawisza Czarny, який трагічно помер у Херсоні — в застінках в’язниці НКВС 8 квітня 1941 року.

Управління культури Херсонської міської ради запропонувало всім бажаючим долучитись до святкування в соціальних мережах і викладати дописи з фотографіями, віршами, піснями, малюнками тощо з хештегом #МійХерсон.

Читайте також: росіяни продовжують хаотично обстрілювати Херсонщину та викрадати людей

День міста Херсон відзначається в третю суботу вересня.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Херсонщини жителі різних населених пунктів розповсюджують проукраїнські листівки, малюють графіті та знищують агітматеріали російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-