В Ужгороді відбулася прем'єра вистави про трагедію Маріуполя

В Ужгороді відбулася прем'єра вистави про трагедію Маріуполя

Укрінформ
Актори Маріупольського драматичного театру, які виїхали з окупації в Ужгород, презентували виставу про трагедію свого міста.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"Рівно пів року тому росіяни здійснили один із найстрашніших воєнних злочинів в Україні, про які нам відомо, – скинули бомбу на маріупольський Драмтеатр, де тоді переховувалися сотні цивільних. Сьогодні актори того самого театру, які виїхали з окупації, презентували нову виставу, присвячену тим подіям", - написав Кириленко.

За його словами, «Маріупольська драма» – це не просто чергова п’єса про нашу війну. Це – живе свідчення акторів, які на власні очі бачили, як росіяни нищили їхній театр і їхнє місто.

"Акторам не треба вживатися в ролі – вони грають самих себе, говорять своїми словами і розповідають свої власні історії. Навіть реквізит – не бутафорія, а справжні артефакти – речі, якими користувалися митці, очікуючи на евакуаційний коридор. Потрібна велика відвага, щоб навмисне знову поринати у той страшний час. Нам дуже пощастило, що актори маріупольського Драмтеатру мають цю відвагу і готові говорити на весь світ правду про жах блокади та окупації", - наголосив очільник обладміністрації.

У Закарпатській обласній раді поінформували, що в холі Закарпатського академічного обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв, де проходила вистава, відкрили виставку робіт художника зі Слов’янська Сергія Сметанкіна "Наш Маріуполь". В експозиції презентовано 30 художніх робіт майстра, серед яких – картина із зображенням Маріупольського театру.

Вхід на виставу та виставку організатори зробили вільним. Натомість запропонували охочим відвідувачам зробити благодійні внески на підтримку українських військових.

Читайте також: Загарбники надрукували квитки на виставу розбомбленого у Маріуполі драмтеатру

Як повідомляв Укрінформ, Драматичний театр Маріуполя, який використовували як бомбосховище, 16 березня розбомбила російська авіація, загинуло не менше 300 мирних жителів.

Фото: Закарпатська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-