Житомир завдяки ТЕЦ зможе на 90% відмовитися від газу для опалення – мер

Житомир завдяки ТЕЦ зможе на 90% відмовитися від газу для опалення – мер

Укрінформ
Житомир завдяки будівництву ТЕЦ зможе до 2023 року на 90% відмовитися від газу для опалення.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«У листопаді ми плануємо запустити ще одну котельню на 6 мегават, а в січні – другий етап цієї котельні. Всього у нас запрацює 12 мегават і це буде більша потужність, ніж у тієї ТЕЦ, яку ми запустили минулого року. У нас вже підписаний договір з Нафтогазом і є рішення його наглядової ради інвестувати в Житомир приблизно 50 млн доларів на будівництво ще двох ТЕЦ, одна з яких працюватиме на відходах із деревини, а друга – на деревині та РДФ – це фактично перероблене сміття, яке може перетворюватися в тепло та електричну енергію. Ці дві ТЕЦ мають бути побудовані до наступного опалювального сезону у 2023 році. Ще одну ТЕЦ в одному великому районі в нас побудують за наступний рік і тоді до 2023 року ми на 85-90% відмовляємося від газу для опалення в Житомирі», - зазначив Сухомлин.

Мер також розповів, що для цього опалювального сезону Житомир придбає дві модульні котельні. Вони зможуть закрити потреби двох невеликих районів міста і зекономлять приблизно 2 млн кубометрів газу. У разі надзвичайних ситуацій, наприклад, ракетних обстрілів, такі котельні можна за одну добу перевезти і змонтувати, щоб забезпечити теплом лікарню або школу.

«Також у нас в місті зараз закільцьовані всі котельні. У разі, якщо вийде з ладу одна котельня в якомусь мікрорайоні, буде можливість переключення на іншу. Ми спокійно входимо в цей опалювальний сезон. Думаю, що в нас жодних проблем із його проходженням не буде. Тарифи підніматися не будуть. Більше того, ми забезпечили себе паливом (маю на увазі деревину) до кінця січня», - додав міський голова.

Читайте також: Бюджет Житомира через війну недоотримає від бізнесу майже ₴300 мільйонів – мер

Як повідомляв Укрінформ, майбутній опалювальний сезон в Україні та Європі буде складним з огляду на військове вторгнення росії на територію Української держави, а також газовий шантаж країни-агресора щодо Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-