На Львівщині учень профтеху створив баггі для військових

На Львівщині учень профтеху створив баггі для військових

Укрінформ
Учень одного із навчальних закладів Львівщини Тарас Януш створив модель повнопривідного транспортного засобу – баггі "Tyrex" для ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Впевнено почувається на важкопрохідних ділянках: на Львівщині учень профтеху розробив транспортний засіб для наших військових. З цим автомобілем наші військові зможуть відпрацьовувати маневри та впевненіше пересуватися на передовій », - йдеться у повідомленні.

Саморобну модель повнопривідного транспортного засобу – баггі «Tyrex» - вже протестували та готуються передати на фронт.

Зі слів очільника Львівщини Максима Козицького, цей та інші подібні проєкти реалізовуватимуть на базі львівських профтехів у межах меморандуму про співпрацю між департаментом освіти і науки Львівської ОВА, департаментом гуманітарної політики ЛМР та ГО «Пекельні кажани».

Читайте також: Львівський школяр розробив потужну зарядну станцію для військових

«Тому наша талановита молодь і надалі працюватиме над розробками, які полегшать будні ЗСУ». – додав Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Сторожинець Чернівецької області місцевий підприємець організував майстрів по металу і разом виготовляють автомобілі баггі (невеликі, легкі машини високої прохідності для їзди по бездоріжжю) для українських військових.

Фото: Львівська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-