Рух спротиву підірвав у Маріуполі патруль загарбників – Андрющенко

Рух спротиву підірвав у Маріуполі патруль загарбників – Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі рух спротиву підірвав ворожій патруль, в результаті чого троє загарбників госпіталізувано.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Спротив. Маємо підтвердження підриву патрулю окупантів по вул. Карпинського Кальміусього району, які намагались стерти «Ї» та наздогнати наших «художників». Три окупанти госпіталізовано в лікарню Донецька, на жаль живими. Ніхто з художників не постраждав та всі знаходяться в безпеці. «Ї» - більше за символ. «Ї» - Вбивча сила української мови», - написав Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Жителям загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: У Маріуполі росіяни масово перевіряють документи у місцях, де намальований символ спротиву «Ї»

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Фото ілюстративне: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-