Звільнені громади Харківщини отримують гумвантажі, дефіциту продуктів немає – ОП

Звільнені громади Харківщини отримують гумвантажі, дефіциту продуктів немає – ОП

Фото
Укрінформ
Звільнені від російських загарбників громади Харківської області отримують гуманітарну допомогу, дефіциту продовольства для населення в регіоні немає.

Про це повідомив заступник керівника офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Звільнені громади Харківщини вже отримують перші гуманітарні вантажі. Дефіциту продовольства для населення немає. До Балаклійської громади відправили понад 42 тонни продуктів. Чкаловська громада отримала майже 2,5 тонни продуктів. Таку ж допомогу отримують заклади області, які централізовано готують їжу для внутрішньо переміщених осіб», - сказав він.

У Балаклії місцеві мешканці отримали гуманітарну допомогу / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За його словами, протягом минулого тижня громади отримали майже 55 тонн продуктів та інші необхідні речі.

Водночас Тимошенко розповів, що в деокупованих населених пунктах починають роботу структурні підрозділи МВС - поліція, піротехніки ДСНС та інші служби.

Також заступник очільника ОП поінформував, що проводиться фіксування воєнних злочинів росіян, здійснюється обстеження та розмінування доріг, населених пунктів, об’єктів інфраструктури, систем життєзабезпечення.

У той же час він нагадав, що в Харкові та області тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Читайте також: Мешканцям звільненої Балаклії роздали гуманітарну допомогу

Так, за його даними, відповідні служби там відновлюють 167 об’єктів, серед яких заклади дошкільної, середньої та вищої освіти, заклади охорони здоров’я, адмінбудівлі, але найбільше працюють над відновленням багатоквартирного житлового фонду, що становить 138 об’єктів.

«На жаль, Харківщина стала одним із найбільш зруйнованих регіонів від російської зброї. Обстрілами зруйновано 10 890 об’єктів, із яких 7 817 – це житло мирних громадян: приватні будинки та багатоповерхівки», - додав Тимошенко.

Як повідомлялося, на Харківщині триває контрнаступ українських сил оборони, які вже звільнили десятки населених пунктів від російських загарбників і вийшли на ділянки державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-