Вибух на виставці у Чернігові: підозрювані військові співпрацюють зі слідством

Вибух на виставці у Чернігові: підозрювані військові співпрацюють зі слідством

Укрінформ
У справі щодо поранення дітей на виставці зброї у Чернігові двоє військовослужбовців, яким наразі правоохоронці оголосили про підозру, співпрацюють зі слідством.

Про це у ефірі українських телеканалів поінформувала радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

“Так. Вони у перший же день, відповідно, були затримані правоохоронцями, і наразі вони йдуть на співпрацю зі слідством”, - поінформувала вона.

Радниця з комунікацій ДБР заявила, що у вівторок підозрюваним військовослужбовцям упродовж дня, як планується, буде обрано запобіжний захід.

“Сторона обвинувачення проситиме суд обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - уточнила Сапьян.

За її словами, наразі наявна інформація про те, що через порушення правил поводження зі зброєю у Чернігові на вихідних за меддопомогою звернулося 15 людей, 8 з них — діти.

“Двоє дітей наразі перебувають на стаціонарному лікуванні. Один з хлопчиків знаходиться у дуже важкому стані, він у реанімації. Шістьох дітей лікарі оглянули і відпустили додому під нагляд батьків. Також 7 дорослих звернулося за меддопомогою - один перебуває на стаціонарному лікуванні, інших теж лікарі відпустили, і вони перебувають під наглядом сімейного лікаря”, - сказала вона.

У цій справі наразі триває досудове розслідування, уточнила представниця ДБР.

За її словами, у ДБР закликають громадян дотримуватися правил безпеки. “Перше - не можна давати зброю дітям у руки. І друге — на масових заходах, де є велика кількість цивільних, краще все ж таки використовувати для експозиції муляжі цієї зброї”, - поінформувала Сапьян.

Читайте також: ДБР долучилося до розслідування вибуху на виставці у Чернігові - ОП

Як повідомлялося, загалом кількість постраждалих від вибуху на чернігівському Валу склала 15 людей. Цю інформацію підтвердив начальник ОВА В'ячеслав Чаус.

Серед них - вісім дітей (віком від 2 до 12 років), двоє з яких перебувають у дитячій лікарні, шестеро дорослих цивільних та один військовий, який наразі перебуває у військовому шпиталі.

Кримінальне провадження було відкрито за статтею “Порушення правил поводження зі зброєю”. Досудове слідство здійснює ДБР під процесуальним керівництвом Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального округу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-