росіяни відкладають «референдум» у Херсоні: в облраді назвали можливі причини

росіяни відкладають «референдум» у Херсоні: в облраді назвали можливі причини

Укрінформ
Загарбники відкладають проведення незаконного "референдуму" у Херсоні, оскільки бояться активних дій української армії і не мають підтримки у населення.

Таку думку висловив у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Чергове перенесення термінів щодо проведення шоу "референдум" у Херсоні пов'язано з активними діями ЗСУ, тотальною відсутністю підтримки з боку населення, страхом перед ризиками втрати територій вже після проведення референдуму (що буде складно пояснити своїй аудиторії)", - написав Соболевський.

Він також відзначив технічну неготовність окупаційної "влади" до організації "шоу подібного масштабу".

Читайте також: Розвідники знищили в окупованому місті на Запоріжжі склад бюлетенів для «референдуму» і базу фсбшників

Як повідомляв Укрінформ, кремль готує на нещодавно загарбаних територіях України незаконні "референдуми" про приєднання до рф. Однак терміни їх проведення постійно переносяться.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук нагадала, що ці псевдореферендуми є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність; жителям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

У Держдепі США зазначили, що мають підтверджену інформацію про стурбованість у колах російської влади, що явка на "референдумах" буде дуже низькою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-