Опалення, електрика, вода: міжнародні організації готові підтримати Донеччину цієї зими

Опалення, електрика, вода: міжнародні організації готові підтримати Донеччину цієї зими

Укрінформ
Міжнародні організації допоможуть Донеччині пройти зиму, яка буде вочевидь найтяжчою за всі роки незалежності.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко за результатами зустрічі представниками цих організацій, передає Укрінформ.

"Наші партнери з ООН та її профільних підрозділів, з USAID, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Міжнародної організації з міграції та організації «Людина в біді» мають рішучий намір підтримати нас у цю зиму — найтяжчу за всі роки незалежності", - зазначив очільник ОВА.

Кириленко поінформував міжнародних партнерів, що для регіону зараз ключовими є три питання: забезпечення гідних умов життя для тих, хто залишиться в області; забезпечити роботу органів державної влади в евакуації та підтримувати переселенців з Донеччини, які переїхали в інші регіони.

Глава ОВА наголосив, що перед областю стоять серйозні виклики в контексті постачання муніципальних послуг, передусім опалення, а також електрики, води та газу. Підтримка міжнародних організацій може значно прискорити вирішення цих проблем, зауважив він.

Читайте також: Не чекайте до заморозків: Верещук просить українців евакуюватися з небезпечних регіонів

Як повідомлялося, Донецька область постійно обстрілюється, у регіоні немає газопостачання та постійні проблеми з водою. В області проводиться обов’язкова евакуація. До осінньо-зимового періоду там має залишитися не більш ніж 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, решта має евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-