На Запоріжжі встановлюють захисні металеві «капсули» для ЗСУ

На Запоріжжі встановлюють захисні металеві «капсули» для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Запорізькі підприємства разом з військовими розробили та виготовляють спеціальні металеві «капсули», які є частиною оборонних споруд.

Який вигляд вони мають та для чого потрібні, журналістам показали голова Запорізької ОВА Олександр Старух та військові, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми укріплюємось з початку березня. Деревину нам привозили з шести областей України, техніку - з 10 областей. Зараз працюють спеціальні підрозділи інженерних військ ЗСУ. Наше завдання - своєчасно їм поставляти компоненти. Ми вдосконалюємо наші рубежі - це сотні кілометрів, це сотні опорних пунктів, аби нашим хлопцям було де розміститися", - сказав Старух.

На Запоріжжі встановлюють захисні металеві «капсули» для ЗСУ / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Запорізькі підприємства спільно з військовими розробили спеціальні металеві "капсули", які є мобільними та закопуються на 1-1,5 метри під землю, зверху робиться перекриття з дерев'яних брусів у два-три накати.

Командир інженерного батальйону, майор Олександр Піковець зазначає, що таку "капсулу" можна легко збирати і розбирати. Конструкція зроблена із хвилястої сталі, яка витримує 150-мм снаряд.

"Одна з найбільш зручних, надійних розробок. В них можна облаштувати і душові, і столові, і, навіть, казарми. Конструкція може бути будь-якого розміру", - сказав військовий.

Собівартість такої "капсули" - близько 200 тисяч гривень. Але підприємство надає їх військовим безкоштовно. Вже виготовили 10 одиниць, з них 8 - вже встановлені, ще 2 - відправились на позиції.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли на Запоріжжі 20 населених пунктів

"Надалі ми плануємо робити 20 штук на місяць. Є проєкт, креслення. Можемо надавати креслення всім, хто готовий долучитись. Ця розробка існувала ще за часів радянського союзу, але наші проєктанти та ЗСУ її взялися доробити, зменшити розміри і зробити більш мобільною, аби її було легше збирати під ворожим вогнем", - розповів директор з інжинірингу ПАТ "Запоріжсталь" Микола Петряков.

"Капсула" збирається з елементів, кожен з яких має важити не більше 50 кг, щоб 1-2 людини могли її нести.

"Капсули" мають забезпечувати комфорт військовим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-