Загарбники приєднали знищену Попасну до депресивного Первомайська - Гайдай

Загарбники приєднали знищену Попасну до депресивного Первомайська - Гайдай

Укрінформ
Кілька років тому Попасна увійшла до складу Сєвєродонецького району, а тепер загарбники, розгромивши місто, вирішили приєднати його до сусіднього Первомайська.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Окупаційна адміністрація у Луганську керується власними адміністративно-територіальними нормами. Ці «норми» передбачають тотальне знищення міст. Утім, з Попасною російські артилеристи перестаралися настільки, що «лідер республіки» був вимушений зізнатися, що місто зруйноване на 96% та не підлягає відновленню. Російське прислів'я «ламати – не будувати» тут максимально доречне», - зазначив Гайдай.

Він додав, що замість відновлення «адміністрацією» прийнято рішення приєднати район до Первомайська – одного з найдепресивніших населених пунктів стабільно стагнуючої «лнр».

«Таким чином «квітучий» Первомайськ обзавівся містом Попасною, смт Комишувахою, Врубівкою, селами Калинове, Новозванівка, Новоіванівка та іншими навколишніми населеними пунктами», - наголосив очільник Луганщини.

Читайте також: Загарбники не зможуть провести «референдум» на Луганщині 11 вересня - Гайдай

Як повідомлялось, російські війська обрали тактику обрали тотального знищення артилерією та авіацією всіх будівель, де вони підозрювали опорні пункти ЗСУ. Як наслідок, у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ зруйнована вся комунальна інфраструктура і від 80 до 90 відсотків житлового фонду. Однак відновлювальних робіт окупанти ще не починали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-