На вихідні українцям обіцяють осінню прохолоду

На вихідні українцям обіцяють осінню прохолоду

Укрінформ
В Україні після виснажливої серпневої спеки очікуються прохолодні осінні вихідні.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, перша субота осені, 3 вересня, в Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській областях та Криму потішить комфортними +24…+26°. На решті території країни буде відчутно прохолодніше: +18…+21° у центральних, північних та південних областях та +15…+16° у західних областях.

По всій Україні в суботу пройдуть дощі, у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях - з грозами.

У неділю, 4 вересня, в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Харківській областях похолодає до +16…+18°. Температура повітря вдень у решті регіонів становитиме близько +17…+20°. Уночі в західних та північних областях країни очікується до +7…+9°, на сході — +10…+12°, півдні — +13…+14°.

Небо проясниться, недільний день буде сонячним на всій території України.

Читайте також: Київ цього літа побив вісім температурних рекордів

Погода на початку тижня обіцяє бути комфортною — помірно теплою та сонячною. Найтепліше у понеділок, 5 вересня, буде на Закарпатті та в південних областях країни (+21…+23°), найпрохолодніше — у північно-західних областях (+16…+18°), у решті регіонів — +20…+21°. Навіть у Криму похолодає до +17…+20°. Водночас парасольки у понеділок не знадобляться.

Згідно з народними прикметами, сонячна погода у третій день вересня віщувала тепло на найближчий місяць. Великі грона горобини обіцяли дощову осінь, а багато опалих жолудів під дубами - сніжне та морозне Різдво. Сонячний і туманний ранок 4 вересня пращури вважали передвісником теплої осені. Але якщо низько в повітрі літало павутиння, чекали на швидкий прихід холодів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-