У Держдепі сказали, хто в рф відповідає за «референдуми» на окупованих українських територіях

У Держдепі сказали, хто в рф відповідає за «референдуми» на окупованих українських територіях

Укрінформ
Підготовкою з проведення фіктивних референдумів на окупованих територіях України керує перший заступник глави адміністрації президента росії сергій кирієнко.

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, про це заявив у вівторок заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

«Підготовкою фіктивних референдумів керує перший заступник глави адміністрації президента росії сергій кирієнко, - сказав Пател журналістам. - Кирієнко відповідає за нагляд за контрольованими рф територіями напередодні спроби включення їх до складу росії, яка буде незаконною в разі її втілення».

Читайте також: У Маріуполі росіяни активізували підготовку до «референдуму»

Патель повторив, що, за оцінками США, росія може провести фіктивні референдуми в Херсонській та частині Запорізької областей, «днр/лнр» і частині Харківської області. Вони «можуть відбутися в найближчі тижні», - сказав він.

«Ми очікуємо, що росія маніпулюватиме результатами цих референдумів, брехатиме, що український народ хоче приєднатися до росії», - зазначив Патель.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники вирішили замість «референдуму» провести соцопитування

За його словами, у рамках фіктивних референдумів рф використовуватиме пропагандистські та дезінформаційні кампанії, фальсифікуватиме явку виборців і перебільшуватиме відсоток тих, хто нібито проголосував за приєднання до росії.

«Ми хочемо чітко заявити, що будь-які твердження кремля про те, що український народ якимось чином хоче приєднатися до росії, є брехнею. Опитування показують: лише 3% українців кажуть, що хотіли б, аби Україна була членом очолюваного росією євразійського митного союзу», - додав він.

Читайте також: Загарбники 20 жовтня хочуть провести «референдум» у захоплених громадах Харківщини

Як повідомлялося, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, підготовка росії до проведення псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей майже завершилася. Туди постійно приїжджають російські політики, урядовці, «волонтери».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-