На Одещині затримали ймовірного пособника загарбників

На Одещині затримали ймовірного пособника загарбників

Укрінформ
На Одещині правоохоронці затримали чоловіка, який може бути причетний до співпраці з російськими загарбниками – здійснював відеозйомку і передавав росіянам місця дислокації українських військових підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

«На Одещині нацгвардійці виявили прихильників «руського міра»: в одному з районів оперативного реагування бійці НГУ виявили чоловіків, які намагалися перетнути блокпост на автомобілі марки «Range Rover» і здійснювали заборонену відеозйомку», - йдеться у повідомленні.

Фото: Фейсбук Південне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України
Фото: Фейсбук Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України

Зазначається, що при перевірці документів і телефона водія виявлено чимало російських Telegram-каналів та світлин з місцями дислокацій українських захисників. Змістовного пояснення змісту свого телефону чоловік надати не зміг.

Затриманого на місці події передали співробітникам СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Приморський райсуд Одеси недавно виніс вирок громадянину росії, якого ув’язнено на 2,5 року за збирання та передачу до рф відомостей про розташування в Одесі підрозділів ЗСУ.

Читайте також: В Україні викрили злочинну групу - привласнили $580 тисяч на постачанні бронежилетів

За даними облпрокуратури, упродовж квітня-липня органи досудового слідства Одещини передали на розгляд судів більш як півсотні обвинувальних актів стосовно громадян, причетних до співпраці з рф. Зокрема, за фактами розміщення та поширення матеріалів, які містять виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). За інкриміновані обвинуваченим злочини законодавством передбачено позбавлення волі на строк до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-