На Буковині через посуху вчені виявили незвичайну знахідку

На Буковині через посуху вчені виявили незвичайну знахідку

Фото
Укрінформ
На Буковині через посуху вчені знайшли хрест зі Всевидячим оком. Раніше він був захований під водою Дністра.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національний природний парк (НПП) «Хотинський», передає Укрінформ.

«Цьогорічна посуха у Європі б’є всі попередні температурні рекорди, її вже називають найсильнішою за 500 років. Посуха оголила дно й на деяких ділянках Дністра. Інспектор Парку Альберт Сливка виявив ось таку знахідку (фото), яка раніше була захована під товщою води Дністровського водосховища. На хресті чітко видно символ око в трикутнику, напевно, Всевидяче око - один із символів християнства», - зазначають у НПП «Хотинський».

Читайте також: Посуха на Піренеях дозволила побачити давній «іспанський Стоунхендж»

Тут припускають, що хрест знаходиться на колишньому кладовищі, бо поряд з ним знайшли людські кістки та черепи.

«Таємницю знайденого поховання вивчатимуть археологи та історики, яким повідомлено про незвичайну знахідку», - йдеться в дописі НПП «Хотинський».

Фото: НПП «Хотинський»
Фото: НПП «Хотинський»

Зазначається, що свого часу символ, який зображений на хресті, запозичили масони. Вони вважали Всевидяче око (Промениста Дельта) знаком просвіти, або принципу свідомості.

«Ще раніше символ прийшов до нас зі стародавнього Єгипту. Око у них вважалося атрибутом Великого Гора - могутнього і грізного бога. Всевидяче око можна побачити й на американському доларі», - зауважили в НПП «Хотинський».

Читайте також: Посуха в Європі може зачепити Україну – звіт ЄС

Тут переконані, що цьогорічна посуха призвела до того, що у Нідерландах, Німеччині та Чехії знову видно так звані голодні камені на деяких ділянках річок, де рівень води опустився до наднизьких показників.

У Рейні "голодний камінь" знайшли біля німецького міста Вормс. На ньому найдавніший напис датується 1857 роком. Пізніше дописали у 1947 і 1959 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-