На Хмельниччині викрили схему незаконного продажу автомобілів та амуніції для військових

На Хмельниччині викрили схему незаконного продажу автомобілів та амуніції для військових

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині СБУ викрила керівника громадської організації, який організував схему продажу автомобілів та амуніції, ввезених з-за кордону як гуманітарна допомога для військових.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ у Хмельницькій області.

«Правоохоронці блокували схему продажу автомобілів та військового спорядження, які ввозились з-за кордону як гуманітарна допомога нібито для військовослужбовців Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що схему організував керівник однієї з громадських організацій області. Під її прикриттям він ввозив гуманітарну допомогу, яку мав передавати для ЗСУ, а натомість продавав. Аби приховати таку «діяльність», фігурант підробляв документацію про начебто передачу транспорту та амуніції ЗСУ.

Напередодні правоохоронці задокументували продаж одного «гуманітарного» автомобіля та захисних шоломів на суму понад 500 тис. грн. Ще один легковик ввезений за цією схемою вилучений в ході санкціонованих обшуків.

Читайте також: СБУ ліквідувала два канали незаконного обігу зброї

Наразі триває слідство у межах кримінального провадження за ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Фото: Фейсбук управління СБУ у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-