Загарбники заборонили роботу пункту видачі гуманітарки для дітей в Енергодарі

Загарбники заборонили роботу пункту видачі гуманітарки для дітей в Енергодарі

Укрінформ
російські загарбники заборонили роботу пункту видачі гуманітарної допомоги для дітей в Енергодарі.

Про це повідомив у телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Протягом майже півроку ми організовуємо доставку в Енергодар та видачу гуманітарної допомоги для дітей віком від народження і до 3 років. Але зараз на дверях приміщення дитячої лікарні, де протягом всього зазначеного часу відбувалася видача допомоги, з’явилося ось таке красномовне оголошення, яке ви бачите на фото вище. Пункт видачі окупанти закрили. Всю гуманітарну допомогу наказали «прибрати»", - написав мер.

Читайте також: Світ має ставити росії ультиматуми, щоб загарбники залишили ЗАЕС – Зеленський

Він додав, що таку допомогу доправляли раз на місяць. За пів року - це тонни гуманітарки, виданої за призначенням.

До її складу входять памперси, засоби дитячої гігієни і, що особливо важливо, дитяче харчування, зокрема і безглютенове - для немовлят, яким життєво необхідна відповідна дієта. Такі дітки, за словами мера, в Енергодарі також є, і знайти для них відповідне харчування в умовах тривалої окупації міста - величезна проблема для батьків.

Він зазначив, що така допомога мала великий попит і запевнив, що міська влада шукатиме шляхи розв'язання проблеми. Але мер додав, що ця проблема організована зумисне та штучно, просто з позиції дурної сили.

"Тож виникає питання: російські військові та іхні посіпаки-колобаранти воюють в Енергодарі навіть з немовлятами, позбавляючи їх можливості отримувати необхідне якісне харчування??! Чи вирішили взяти цю функцію на себе для чергової картинки на рашаТВ?" - написав міський голова.

Читайте також: росіяни обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС, щоб підняти хмари радіоактивного пилу – розвідка

Він нагадав, що всі енергодарці вже мали змогу оцінити «високу» якість російських продуктів і ліків, а тепер вороги хочуть приректи на це і дітей.

Як повідомлялося раніше, учора в лікарні Енергодара помер працівник ЗАЕС, який отримав поранення внаслідок обстрілів в районі ТЕС, ще один чоловік загинув на місці події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-