У прикарпатському селі, де народився Бандера, урочисто підняли Державний прапор України

У прикарпатському селі, де народився Бандера, урочисто підняли Державний прапор України

Фото
Укрінформ
У прикарпатському селі Старий Угринів, де народився Степан Бандера, урочисто підняли Державний прапор України.

Про це у Фейсбуці повідомляє Івано-Франківська обласна рада, передає Укрінформ.

«У селі Старий Угринів Калуського району на родинному обійсті Степана Бандери урочисто підняли Державний прапор України», - повідомляє обласна рада.

Зазначається, що заходи з нагоди Дня Державного прапора України розпочали із виконання Державного гімну та хвилини мовчання за полеглими у російсько-українській війні.

«Вірю, що настане той час, коли Український Прапор Перемоги буде гордо майоріти над зруйнованими зубцями кремля», - наголосив у своєму вітальному слові голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Керівники області поклали квіти до пам’ятника Бандері. Також у супроводі окрестру тут виконали славень Організації Українських Націоналістів «Зродились ми великої години».

Читайте також: Боєць Нацгвардії розповів, як встановлював прапор у Святогірську

Степан Андрійович Бандера - український політичний діяч, один із чільних ідеологів українського націоналістичного руху XX століття.

Прикарпатське село Старий Угринів – місце, де народився Бандера. Тут у 2000 році відкрили музейний комплекс Бандери. На початку війни його унікальні експонати перенесли у сховища.

Фото: Фейсбук Івано-Франківської обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-