У Чернівцях презентували туристичний маршрут, присвячений архітектору міста

У Чернівцях презентували туристичний маршрут, присвячений архітектору міста

Фото
Укрінформ
У Чернівцях презентували туристичний маршрут «Кроками Йозефа Ляйцнера», який знайомить туристів з архітектурними шедеврами старого міста.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, передає Укрінформ.

«Презентували новий туристичний маршрут Чернівцями - «Кроками Йозефа Ляйцнера». Новий туристичний маршрут включає 9 локацій. На кожній турист ознайомлюється з архітектурними шедеврами Йозефа Ляйцнера, який був автором проєктів десятка будівель старих Чернівців», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий маршрут покликаний продемонструвати локації, які не входять до стандартних оглядових екскурсій. Серед них - навчальні заклади, лікарські установи, колишні банки та музеї, а також одна з туристичних родзинок міста - Костел Найсвятішого Серця Ісуса.

«Ми прагнули комусь відкрити, а комусь нагадати про таку відому особистість, як Йозеф Ляйцнер. Адже його значимий вклад в розбудову архітектурного обличчя нашого міста є недооціненим», - запевняють у міській раді Чернівців.

Йозеф Ляйцнер - чернівецький архітектор, директор вищої державної промислової школи у Чернівцях (1878—1895), ініціатор створення та перший директор Буковинського промислового музею. 22 серпня – 127 роковини його смерті.

Фото: Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-