У Запоріжжі обговорили алгоритм дій влади у разі виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС

У Запоріжжі обговорили алгоритм дій влади у разі виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС

Укрінформ
У Запоріжжі сьогодні обговорили, яким має бути алгоритм дії центральної та місцевої влади у випадку надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив у Телеграмі голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Сьогодні разом з представниками центрального апарату ДСНС України розглянули алгоритми дій центральних та місцевих органів виконавчої влади у разі виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Обговорили необхідність коригування плану евакуації з Енергодара та зони ризику зараження", - написав очільник ОВА.

Він додав, що інформація про небезпеку на атомній станції має бути доведена до відома населення та розповсюджена через телеграм-канали та інші ресурси. Всі моделі інформування мають працювати.

Керівник ОВА наголосив, що треба докласти необхідних зусиль та скоординувати роботу таким чином, щоб бути на крок попереду від ворога.

Читайте також: Amnesty International розкритикувала росію за перетворення ЗАЕС на військову базу

Як повідомляв Укрінформ, починаючи із 5 серпня, росіяни регулярно обстрілюють територію ЗАЕС. Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо сховища відпрацьованого палива ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування в разі погіршення радіаційної ситуації або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе. 6 серпня українська розвідка підтвердила, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької АЕС. 14 серпня унаслідок обстрілу Енергодара загинув працівник Запорізької АЕС, ще двоє людей були поранені.

Читайте також: Усі причетні до ядерного шантажу мають відповісти у міжнародному суді - Президент

ЗАЕС захоплена військами рф 4 березня. На території станції перебувають 500 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-