Без ідентифікації - у братську могилу: росіяни терміново викопують тіла з дворів Маріуполя

Без ідентифікації - у братську могилу: росіяни терміново викопують тіла з дворів Маріуполя

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники поновили ексгумацію – викопують із дворів житлових будинків трупи і без ідентифікації ховають у братську могилу.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти терміново поновили ексгумацію. Основна частина по бул. Меотиди. З кожного подвір’я 10-15 могил. Одразу на Старий Крим - в братську могилу. Без попередньої спроби ідентифікації», - зазначив він.

За словами Андрющенка, достовірно відомо, що номери на табличках на кладовищі - це не порядковий номер тіла для обліку, а номер протоколу огляду прокуратури «днр».

Читайте також: Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів

«Тобто під кожним номером не один, а декілька трупів. Навіть через місяці реальний розмах трагедії Маріуполя вражає, а реальну кількість загиблих страшно уявити», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Читайте також: У лікарнях Маріуполя через брак медикаментів помирає кожен четвертий пацієнт

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-