Майстрині Рівненщини створили понад 150 ляльок для благодійного проєкту на підтримку ЗСУ

Майстрині Рівненщини створили понад 150 ляльок для благодійного проєкту на підтримку ЗСУ

Фото
Укрінформ
Майстрині Рівненщини створили понад 150 ляльок для благодійного проєкту "Народний оберіг", у межах якого збирають кошти на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Рівненської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Понад 150 ляльок надіслали майстрині Рівненщини та їхні учні на благодійний проєкт «Народний оберіг». Їх можна буде побачити, сфотографувати та придбати на День Незалежності. Кошти ж передадуть на потреби ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що оригінальні вироби майстринь поєднують у собі як народні традиції, так і сучасне, авторське бачення. Це і мотанки, і ляльки, виготовлені з висушених трав, пошиті з домотканого полотна, сплетені з ниток. Вони вбрані у традиційні костюми та прикраси, у вишукані сукні та капелюшки. Є ляльки у вінках та в хустках, з кошиками та букетами.

Деякі автори надсилали цілі "родинні композиції": мама з дітьми, чоловік та дружина. Є і ляльки-нерозлучники, які дарували на весілля. Та у всіх них є спільна риса - це обереги, пояснила начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Читайте також: Українські тенісисти придбали автомобіль для ЗСУ

В ОВА повідомили, що для проєкту виготовляють карту області, на якій ляльки представлятимуть територіальні громади Рівненщини з їхнім колоритом, звичаями, промислами. Приміром, є лялька-кустянка зі Сварицевичів (саме там донині зберігся давній обряд водіння Куста), лялька в одязі з поліського серпанкового полотна.

Проєкт «Народний оберіг» реалізує управління культури і туризму Рівненської ОДА спільно з територіальними громадами області.

Фото: Фейсбук Рівненської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-