Синоптики прогнозують на вихідні спеку та грози

Синоптики прогнозують на вихідні спеку та грози

Укрінформ
В Україні на вихідні, 6–7 серпня, буде спекотно - до 33 °С, а в неділю половину областей України накриють дощі з грозами.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

"На більшій частині території України субота буде спекотною. Так, до 32-33 °С очікується в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. До 29-31 °С термометри покажуть у Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, а також у всіх західних областях. Жителям Закарпаття краще зовсім не виходити з дому опівдні — температура тут сягатиме 34 °С. По всій Україні погода в суботу буде без опадів, з мінливою хмарністю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у неділю в усіх західних областях країни сильні дощі з грозами зіб'ють температуру до 22-24 °С. У Сумській, Київській та Чернігівській областях теж пройдуть дощі, але бажаної прохолоди вони не принесуть — очікується до 28-30 °С. На решті території України буде ясно і дуже спекотно: на Півдні та в Криму — 34 °С, у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях — 32-33 °С, у Черкаській та Кіровоградській областях — до 31 °С.

Уночі термометри, як і в суботу, в північних та західних областях покажуть 14-16 °С, у центральних, південних та східних — 18-20 °С.

Новий тиждень розпочнеться з дощів та гроз у всіх західних та північних регіонах, при цьому стовпчики термометрів тут покажуть 23-26 °С. У південних та східних областях погода на початку тижня буде ясною, а повітря буквально розпеченим: мешканцям Одеської, Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей варто приготуватися до рекордних 36 °С. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Харківській областях очікуються 32-34 °С, у центральних областях — 30-31 °С.

Читайте також: У Києві завершують гідравлічні випробування тепломереж

Зазначається, що у всіх областях України починається цвітіння амброзії та полину, тому людям, які страждають на алергію, від поїздок за місто та пікніків краще відмовитися. Також необхідно перевірити термін придатності антигістамінних препаратів в аптечці, частіше робити вологе прибирання й не забувати вдома маски.

За народними прикметами, у день Бориса та Гліба, 6 серпня, наші пращури не дивились на грозу, щоб не було проблем із зором. Більше того, під час негоди щільно зачиняли вікна, щоб до домівки із серпневим дощем не проникла нечиста сила.

У день Анни-Зимовказниці, 7 серпня, слов'яни «передбачали» погоду на прийдешню зиму. Якщо день був сонячний, то готувалися до малосніжної зими з сильними морозами. Якщо ж падав дощ, зима мала бути теплою та сніжною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-